Je cashflow op orde: krijg je facturen op tijd betaald

Hoe krijg ik mijn factuur sneller betaald? Wat doe ik als mijn klant te laat is? En hoe handel ik wanbetalers netjes af?

Support

12 September 2016

Uit onderzoek blijkt: in Nederland wordt 50% van de facturen te laat betaald. Niet alleen kost dat extra tijd en moeite, maar ook gaan veel bedrijven hierdoor failliet. Het is dus belangrijk je facturatie, herinneringen en betalingen slim te regelen. Drie gouden tips op onze DF knowledge-base #1: krijg sneller betaald.

Begin op tijd

Dat klinkt heel simpel, maar veel facturen worden te laat verstuurd. Probeer kort na het afronden van een klus de rekening op te maken. Werk je uurtje-factuurtje? Met DF kun je je uren bijhouden en in één klik je factuur sturen. Je kunt ook met een klant afspreken een periodieke factuur op te stellen. Maak goede afspraken en gebruik onze techniek!

Automatisch en professioneel: cyclus, herinneringen en aanmaningen

Stel een automatische cyclus in. Stuur je factuur en kies je betalingstermijn, geef de klant bijvoorbeeld twee weken of een maand om te betalen. In DF kun je dit ook nog personaliseren, door je eigen teksten in te voeren. Zo kun je vriendelijk en professioneel je klant een factuur sturen en herinneren. Bekijk hier hoe je een cyclus instelt.

Als een factuur toch niet op tijd betaald is, is het tijd een aanmaning te sturen. Veel ondernemers doen dit liever niet: je wilt ook je goede relatie met de klant niet op het spel zetten. 50% wacht hier dan ook 60 dagen mee, maar hoe langer je wacht, hoe meer moeite de betaling je kost. Wees dus op tijd! In de cyclus komen de berichten via DF, en hoef je niet zelf je klant te bellen of te mailen. Op tijd en professioneel!

Maak betalen makkelijk: gebruik online betaalmethodes als iDeal

Hou het simpel! Als iemand je factuur ontvangt: zorg dat er meteen betaald kan worden via de mail. Zo wordt er gelijk betaald en komt je factuur niet op de hoek van een bureau. Samen met Mollie, onze partner en expert in digitale betaling, hebben we een speciale omgeving voor DF gebouwd. Hier kan je klant onder andere via iDeal, Bancontact, Creditcard of Paypal direct betalen. Bekijk hier hoe je iDeal instelt op je factuur.

Aanbevolen artikelen

Je cashflow op orde: krijg je facturen op tijd betaald

Hoe krijg ik mijn factuur sneller betaald? Wat doe ik als mijn klant te laat is? En hoe handel ik wanbetalers netjes af?

Support

12 September 2016

Is er nog iets onduidelijk? Stuur een ticket naar ons support-team op support@digitalefactuur.nl